درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید,سایت من یک وبلاگ تاریخی که مطالبش خوب و سودمنده وامید وارم اون چیزی رو که دنبالش هستید با گشتن تو سایت من بدست بیاریدو امیدوارم که از سایتم خوشتون بیاد.
پيوندها
  • ردیاب خودرو

  • تبادل لینک هوشمند
    برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علمی و آدرس asds.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 19
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 20
بازدید ماه : 21
بازدید کل : 28560
تعداد مطالب : 31
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 1

کد ساعت -->

همه چی




 

درباره آمریکا


قاره‌ی آمریکا را کریستف کلمب در اواخر قرن پانزدهم به اشتباه پیدا کرد. البته نباید فکر کنید این قاره گم شده بود. آمریکا در آن زمان سرزمین وسیع و بکری بود با محصولات وسوسه‌کننده و مردمی که جنگیدن بلد نبودند. بعد از باز شدن پای اروپایی‌ها به قاره‌ی جدید، اوضاع کمی تغییر کرد. البته آن‌جا هنوز وسیع است و تا مدت‌ها هم بکر باقی ماند، اما رواج برده‌داری و استثمار بومی‌های آمریکایی، اوضاع را تا به مدت‌ها به هم ریخته بود.

قاره‌ی پهناور آمریکا، که از بالا تا پایین کره‌ی زمین کشیده شده، از سه بخش تشکیل شده است: آمریکای شمالی، آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی. مجموع مساحت این سه بخش بر روی هم، حدود یک چهارم کل مساحت خشکی‌های زمین است و دور و برش را اقیانوس آرام، اقیانوس اطلس، اقیانوس منجمد شمالی و اقیانوس منجمد جنوبی گرفته‌اند. طبعاً با چنین وسعت و تنوع آب و هوایی، می‌توان انتظار داشت که از هر چیزی که فکرش را بکنید در آن‌جا پیدا شود؛ از کوه‌های بی‌نظیر و جنگل‌های استثنایی گرفته تا آبشارهای دیدنی و رودخانه‌های خروشان و خیلی چیزهای دیگر. جزیره‌های زیبای آمریکای مرکزی هم یکی دیگر از جاذبه‌های توریستی این قاره محسوب می‌شوند که با سواحل زیبا و آرام‌شان، در بین توریست‌ها طرفداران زیادی دارند.

جالب است بدانید که قاره‌ی آمریکا را تنگه‌ی کوچکی به نام تنگه‌ی برینگ از آسیا جدا می‌کند؛ این تنگه خیلی از وقت‌ها یخ می‌زند و اگر همت کنید، می‌توانید پیاده از سیبری به آلاسکا بروید!

 

اگه گفتین کاشف قاره آمریکا کی هستش؟!

در سال 1492 میلادی آقای کریستف کلمب دریانورد ایتالیایی با الهام از نوشته های مسلمانان دایر بر کروی بودن زمین جهت سفر به هندوستان از غرب اروپا راهی این سرزمین گردید.جالب اینجاست وقتی به قاره آمریکا رسید متوجه نشدکه سرزمین جدیدی را کشف کرده است(حتی طی دو سفر). او برای اولین بار به جزایر«سان سالوادر» از مجمع جزایر باهاما رسید،کلمب تصور میکرد که به جزایر آسیا رسیده است.او در مسافرت های بعدی اش جزایر جدیدی در آمریکای مرکزی کشف نمود.اما پس از کلمب آقای آمریـکو راه او را ادامه داد. در ابتدا نام آمریکا شامل قاره جنوب خط استوا می شد که پای آقای کلمب به اونجا نرسیده بود ولی بعدها شامل قسمتهای شمالی نیز گردیدو برای اولین بار در جغرافیای مرکاتور قاره جدید تماماً«آمریکا»نامیده شد.

اکثر دانشمندان در کتاهای خود از آقای«کریستف کلمب»به عنوان کاشف آمریکا یاد کرده اند، اما کتابهایی وجود داره که آقایان آمریکو ،ابوریحان بیرونی(که قبلاً وجومد این قاره را تشخیص داده بود)،مسلمانان وچینی هاو... را کاشفان این قاره معرفی کرده اند. (اگه یک روز شنیدید که ما ایرونی ها قاره آمریکا رو کشف کردیم اصلاً تعجب نکنیم چون آمریکا قاره ایی هستش که همه ادعای کشف این قاره رو دارند شاید هم فرداپس فردا آقای اوباما بگه: من ...) گیج شدید که تهش کی قاره آمریکا رو کشف کرد؛ شما فقط یاد داشته باشید که همه قاره آمریکا رو به اسم کلمب میشناسن. اینو هم بدونین که واسه نامگذاری این قاره از اسم آقای آمریکو استفاده کردند،دوستدارن آقای کلمب هم ناراحت نشن چون بخاطر کار بزرگ او اسم کشور کلمبیا رو هم از اسم ایشون گرفتن. نظریات خیلی زیاده طوری که آدم نمی دونه کدوم رو باور کنه... خیلی حاشیه رفتن نه؟! بریم سر اصل مطلب..

موقعیت:

قاره ی آمریکا بدلیل اینکه دیرتر از سایر قاره ها کشف وشناخته شده است به آن بّرجدید می گویند.تنگه ی برینگ مانند پلی است که قاره ی آسـیا را به قاره ی آمریکا متصل می کند، در گذشته های بسیار دور برخی از مردم آسیایی از آن گذشته به آمریکا رفته و در آنجا ساکن شده اند.قاره ی آمریکا که از قطب شماتل تا نزدیکی قطب جنوب کشیده شده به دو بخش تقریباً مساوی تقسیم شده است. آمریکای شمالی وآمریکای جنوبی، این دو قسمت خود به وسیله ی خشکی باریکی که آمریکای مرکزی نامیده می شودبه هم متصل هستند.پیش از حفر کانال پاناما، کشتی ها برای عبور از اقیانوس اطلس به اقیانوس آرام مجبور بودندآمریکای جنوبی را دور بزنندولی بعدها با حفر این کانال دو اقیانوس به هم مرتبط شده اند.

موقعیت جغرافیایی:

ناهمواری های قاره آمریکا: رشته کوه های راکـی(روشوز)در آمریکای شمالی و رشته کوه های آنـد در آمریکای جنوبی چین خوردگی های جوان آمریکا هستند.در این مناطق بدلیل ناآرام بودن پوسته ی زمین آتش فشان ها و زمین لرزه های فراوانی رخ می دهد.آمریکای مرکزی و جزایر دریای آنتیل نیز سرزمین آتش فشان ها و زمین لرزه هاست.

کوه های کم ارتفاع قدیمی:در شرق آمریکای شمالی توده ی کوهستانی قدیمی آپالاش ودر شرق آمریکای جنوبی توده ی فرسوده ی برزیل قرار دارد.

جلگه ها: از به جای ماندن آبرفت های رود پرآب می سی سی پی در آمریکای شمالی،جلگه ی می سی سی پی بوجود آمده استو از آمریکای جنوبی نیز جلگه ی آمازون و جلگه ی پارانا از آبرفت این دو رود تشکیل شده اندورود بزرگ آمازون پرآب ترین رود جهان است که در این قاره قرار دارد.

آب و هوا وپوشش گیاهی:این قاره بدلیل اینکه از نزدیکی قطب شمال تا قطب جنوب کشیده سده است می توان در آن انواع آب وهواها و پوشش گیاهی را مشاهده کرد.در شمال آمریکای شمالی و جنوب آمریکای جنوبی ،پوشش گیاهی توندرا وجود دارد.این مناطق به دلیل مجاورت با قطب شمال و جنوب آب وهوای قطبی دارند.در آمریکای شمالی پس از توندرا به جنگل های مخروطی(سوزنی برگ) خواهیم رسید.این منطقه که در جنوب توندرا قرلر گرفته است آب وهوای سـرد دارد،جنگل های مخروطی وآب وهوای سرد بیشتر در در کشور کانادا مشاهده می شود.پس از این مناطق در قسمت نسبتاً وسیعی از آمریکای شمالی،جنگل های پهن برگ منطقه ای معتدل روییده استوجود این نوع پوشش گیاهی بدلیل آب و هوای معتدل اقیانوسی است که در این بخش از آمریکا حکم فرماست. اطراف استوا در
آمریکای جنوبی پوشیده
از جنگل های انبوه است آب وهوای گرم ومرطوب استوایی مناطقی چون آمریکای مرکزی و جزایر دریای آنتیل وبخش های شمالی ،آمریکای جنوبی را در بر می گیرد.بیابان آتاکاما در آمریکای جنوبی وبیابان نوادادر در آمریکای شمالی قرار دارند،درجه ی حرارت در این بیابان ها به 50 درجه ی سانتی گراد در روز می رسد و در شب به صـفر درجه ی سانتی گرادکاهش می یابد. بدلیل اینکه کوه های بلند راکی در آمریکای شمالی وآند در آمریکای جنوبی از نفوذ رطوبت اقیانوس ها به این مناطق جلوگیری می کنندومیزان بارش در این بیابان ها بسیار کم است.

فرهنگ و تمدن:

مردم قاره آمریکا از نژادها وتیره های گوناگون تشکیل شده اندکه مهمترین آنها عبارتند از:بومیان ،سیاه پوستان و سفیدپوستان.

بومیان:سرخ پوستان ساکنان اصلی وقدیمی آمریکا هستندکه به آنها نیز هندی گفته می شود،پس از کشف آمریکا وبا ورود سفیدپوستان اروپایی به این قاره که در صدد تصرف زمین های سرخ پوستان بودند جنگهای بین بومیان واروپاییان رخ داد که در این جنگ بسیاری از سرخ پوستان از بین رفتند.

سفیدپوستان:از قرن 16 میلادی به بعد مهاجرت سفیدپوستان اروپایی بتدریج به قاره آمریکا آغاز شد و در قسمتهای مختلفی از قاره ساکن شدند بطوریکه روز به روز بر تعداد آنها افزوده تر شد.امروز عدّه ای زیادی از مردم آمریکا دورگه هستندکه از اختلاط نژاد و ملیتهای گوناگون بوجود آمده اند.

سیاهان:سیاه پوستان آمریکایی در واقع فرزندان و نوادگان بردگان آفریقایی هستند که در دوران استعمار بوسیله ی سفیدپوستان اروپایی برای کار در مزارع کشاورزی و معادن به اجبار به این قاره آورده شده اند.در ایالات متحده ی آمریکاسیاه پوستان بیشتر در جنوب شرقی این کشور ودر شهرهای بزرگی چون شیکاگو و نیویورگ زندگی می کنند شرایط زندگی آنان از نظر اقتصادی واجتماعی نسبت به سفیدپوستان نامناسب است.

فرهنگ وزبان:

در قاره ی آمریکا دو فرهنگ متفاوت وجود دارد:

در آمریکای شمالی به سبب مهاجرت انگلیسی ها ، فرهنگ آنگلوساکسون غلبه دارد و زبان مردم در این قسمت انگلیسی می باشد.دو کشور کانادا و ایالات متحده ی آمریکا در این قسمت هستند و آمریکای مرکزی وجنوبی به سبب مهاجرت اسپانیایی ها و پرتغالی ها در این بخش، مردم فرهنگ لاتینی دارند ؛ و از این رو است که به آمریکای مرکزی وجنوبی آمریکای لاتین هم می گویند.رشد جمیعت در آمریکای لاتین بیشتر از آمریکا ی شمالی است.

اقتصاد:

دو کشور بزرگ آمریکای شمالی (ایالات متحده ی آمریکا وکانادا)به دلایلی مختلف از پیشرفته ترین کشورهای دنیا هستند، که عبارتند از:

1.آمریکای شمالی معادن زیرزمینی فراوان داردونیز دارای منابع زیرزمینی مانند زمین های وسیع،خاک های قابل کشت،رودهای پرآب،آب وهوای گوناگون و... است.

2.پیشرفت و توسعه ی آمریکای شمالی بدلیل مهاجرت اروپاییان به این قسمت از قاره آمریکا است، آنان سرمایه های خود را آورده بودند و استعداد ومهارت های خود را در این سرزمین ها بکار گرفتند و در مدت چند قرن تمدن جدید بوجود آوردند.

3.یکی دیگر از دلایل مهمی که باعث پیشرفت آمریکای شمالی شده است جنگ جهانی دوم است(تعجب نکنید؛ میگم چرا؟!!!) دلیلش خیلی راحته که پیشرفت کرده اونم این هستش که: در جنگ جهانی دوم صنایع اکثر کشورهای اروپایی پیشرفته ویران شد ولی این قسمت بدلیل دور بودن از منطفه ی جنگی آسیبی ندید و از توانست از رقیبان خود جلو بزند و ... .

پس از جنگ جهانی دوم با افول کشورهای اروپایی،ایالات متحده ی آمریکا جانشین این کشورها در مناطق مختلف جهان شد وبا تسلط گری و غارت منابع انرژی، مانند نفت وگاز منطقه ی خلیج فارس و خاورمیانه توانست به توسعه ی اقتصادی فراوانی دست یابد. کشورهای آمریکای شمالی هم از نظر کشاورزی و دامداری وهم صنعت پیشرفته هستند. کشورهای این بخش صادرکننده ی محصولات کشاورزی نظیر:گندم،انواع کالاهای صنعتی،به ویژه اسلحـه و سلاح های جنگی به سایر نواحی جهان است که این موضوع باعث جنگ های زیادی در برخی از کشورهای دنیا شده است.

ولی در کشوهای آمریکای لاتین(آمریکای مرکزی وجنوبی) بدلیل اینکه سیاست های استعماری همانند دو کشور آمریکا و کانادا پیشرفته نیستند،بلکه بیشتر تولید کننده و صادر کننده مواد اولیه ی صنعتی و محصولات کشاورزی اند.



دو شنبه 18 ارديبهشت 1391برچسب:, :: 18:26 ::  نويسنده : علی رضا

 

وضعیت کلی قاره ی اروپا

 

موقعيت :
اروپا يکي از کم وسعت ترين قاره هاي جهان است و در منطقه ي معتدل قرار گرفته است

قاره ي اروپا را مي توان دنباله ي قاره ي پهناور و مرتفع آسيا دانست. به همين جهت، برخي از جغرافيدان ها دو قاره ي آسيا و اروپا را يک قاره دانسته و آن را اوراسيا گفته اند. با اين حال، رشته کوه اورال به عنوان يک مرز طبيعي، اين دو قاره را از يک ديگر جدا مي کند. در قاره ي اروپا سه شبه جزيره مهم وجود دارد:

۱.اسکاندیناوی

۲.بالکان

۳.ایبری


ناهمواري هاي اروپا:

ناهمواري هاي اروپا به دو بخش متفاوت تقسيم مي شود:
در مناطق شمالي اروپا کوه ها از نظر زمين شناسي فرسوده و قديمي بوده، ارتفاع آن ها کم است و داراي قله هاي گنبدي شکل هستند. در اين مناطق همچنين جلگه هاي پهناور و درياچه هاي بسيار ديده مي شود. به اين منطقه از اروپا که در يک دوره ي بسيار طولاني، فرسايش، بلنديهاي آن را صاف کرده و ناهمواري هاي ملايم در آن به وجود آورده است اروپاي پير مي گويند.
در جنوب اروپا چين خوردگي ها و رشته کوه هاي بلند ديده مي شود. در اين منطقه قله ها نوک تيز و پوشيده از برف و يخ هستند. دامنه ي کوه ها اغلب داراي شيب تند است . رشته کوه هاي آلپ و پيوند در اين منطقه قراردارند. در ميان اين کوهستان ها آبشارهاي زيباي فراوان و رودهاي پرآب وجود دارد. بر روي اين رودها سدهاي بزرگي احداث شده که از نيروي برق آن ها در صنعت و از آب آن ها در کشاورزي استفاده مي شود.
به منطقه جنوبي اروپا که در آن چين خوردگي ها و رشته کوه هاي بلند وجود دارد و آتش فشان و زمين لرزه نيز در آن اتفاق مي افتد اروپاي جوان مي گويند.

رودهاي اروپا:

رودهايي که در اروپاي شمالي جريان دارند، تقريباً در تمام طول سال منظم و پرآب اند اما رودهايي که در جنوب جريان دارند در فصل هاي گرم سال ميزان آبدهي آن ها کم مي شود.
از رودهاي اروپا اغلب براي آبياري زمين هاي کشاورزي و کشتي راني استفاده مي شود. اين رودها در حمل و نقل داخلي قاره ي اروپا نيز اهميت زيادي دارند.

دانوب طويل ترين رود اروپاست که از چند کشور مي گذرد. متأسفانه فعاليت هاي صنعتي و قرار گرفتن کارخانه ها در مجاورت اين رود سبب شده است که دانوب همانند برخي رودهاي ديگر اروپا به شدت آلوده مي شود.

آب و هوا :

 

اروپا در منطقه ي معتدل کره ي زمين قرار دارد. به همين دليل ، بيابآن هاي گرم و خشک، باران هاي سيل آسا و نواحي يخ بسته ي وسيعي در آن ديده نمي شود. به نقشه ي انواع آب و هوا در اروپا توجه کنيد:

* باريکه اي از شمال اسکانديناوي و ايسلند در آب و هواي قطبي دارند.
* سوئد و فنلاند و شمال شرق اروپا و آب و هواي سرد دارند. در اين ناحيه ، زمستان هاي سرد و طولاني با بارش سنگين برف همراه است . تابستآن هاي اين منطقه کوتاه و خنک است.

* مناطق مجاور اقيانوس اطلس، انگلستان و ايرلند، آب و هواي معتدل اقيانوسي دارند. اين مناطق در زمستان به دليل عبور جريان هاي دريايي آب گرم از سواحل آب و هواي معتدل دارند و در تابستان نيز هوا خنک است.

* مناطق جنوبي اروپا در سواحل درياي مديترانه آب و هواي مديترانه اي دارد. آب و هواي مديترانه اي دو ويژگي دارد:
1 – زمستان هاي معتدل و مرطوب ؛
2 – تابستان هاي گرم و خشک

* مرکز و شرق اروپا به دليل دوري از درياها آب و هواي قاره اي يا بري دارد. ميزان بارندگي در آن جا کم است و زمستان ها سرد و تابستان ها گرم است.



بادها:

اروپاي شمالي و مرکزي : اين مناطق در معرض وزش بادهاي غربي که از اقيانوس اطلس مي وزد، قرارگرفته است. در زمستان ها نيز بادهاي سرد قطبي به اين مناطق مي وزد
اروپاي مديترانه اي : اين منطقه در معرض وزش بادهاي سرد و بادهاي گرم است. بادهاي گرم و خشک از صحراي بزرگ آفريقا مي وزد. اين بادها آنقدر گرم هستند که گاهي دماي هوا را در سواحل اروپا به 40 درجه ي سانتيگراد نيز مي رسانند که در نتيجه ي آن، به مزارع انگور و زيتون آسيب وارد مي شود.
بادهاي سرد نيزدر زمستان ها از کوه هاي آلپ برخاسته و اين منطقه را تحت تأثير قرار مي دهند.



پوشش گياهي:

با توجه به گوناگوني آب و هوا ، نوع پوشش هاي گياهي در اروپا متفاوت است. به نقشه ي پوشش گياهي اروپا توجه کنيد. آيا جنگل ها و چمن زارها در اروپا وسعت زيادي دارد؟ تقريباً اروپا را جنگل پوشانده است. باران و رطوبت کافي و خاک مساعد موجب شده است که مناظر طبيعي زيبايي در اين قاره به وجود بيايد.
مثلاً خاک کشور فنلاند وسيعي از خاک کشور سوئد پوشيده از جنگل هاي مخروطي ( سوزني برگ ها) است که در اقتصاد اين کشورها بسيار مؤثر است.

جمعيت:

 

به علت وجود شرايط طبيعي مساعد در اين قاره ، يعني وجود جلگه هاي پهناور، رودهاي پرآب، آب و هواي معتدل و ريزش باران کافي، همچنين به خاطر توسعه ي علم و صنعت، امکان کار و فعاليت اقتصادي در اروپا به خوبي فراهم شده است.به همين دليل در بيشتر بخش هاي اين قاره جمعيت متراکم است.
پرجمعيت ترين نواحي اروپا، در کنار رودهاي مهم اطراف مراکز صنعتي و نواحي مساعد کشاورزي ديده مي شود.
هر چند اروپا قاره ي پرجمعيتي است اما رشد جمعيت در آن کم است؛ زيرا خانواده ها به ويژه در کشورهاي صنعتي، تمايلي به داشتن فرزند زياد ندارند؛ از اين رو رشد جمعيت در برخي از کشورهاي اروپا مانند آلمان و ايتاليا به شدت رو به کاهش است.

نژادو زبان ودين:

اروپائيان از نظر نژاد سفيد هستند و به تيره هاي مختلفي تقسيم مي شوند زبان مردم اروپا به سه دسته تقسيم مي شود. برخي از زبان ها مانند ايتاليايي و اسپانيايي ريشه ي لاتين، برخي مانند آلماني و انگليسي و ريشه ي ژرمني و برخي ديگر مثل روسي و لهستاني ريشه ي اسلاو دارند. بيشتر مردم اروپا پيرو دين حضرت مسيح (ع) هستند.
دين مسيحي به سه مذهب بزرگ کاتوليک، پروتستان و ارتدوکس تقسيم مي شود. کاتوليک ها از رهبر مذهبي و روحاني خود پاپ که محل اقامت او در واتيکان است پيروي مي کنند. مسلمانان در همه ي قاره ي ا روپا پراکنده اند اما شمار زيادي از آنان در شبه جزيره ي بالکان (آلباني ، بوسني، هرزگوين، بلغارستان، بخش اروپايي ترکيه) زندگي مي کنند.
در اين کشورها مساجدي با شکوه و کهن وجود دارد.

وضعیت اقتصادی:

قاره ي اروپا داراي منابع زيرزميني از قبيل معادن زغال سنگ و نفت (در درياي شمال) است اما اين منابع نمي تواند پاسخ گوي صنايع عظيم اين قاره باشد.
از اين رو، اروپا براي ادامه ي حيات صنايع خود به منابع معدني و مواد اوليه ي کشورهاي ديگر نياز دارد و وارد کننده ي اين مواد است. در گذشته ، کشورهاي اروپايي براي برآوردن نياز خود به استعمار قاره هاي ديگر روي مي آوردند.
امروزه اروپا با استفاده از علم و فناوري جديد توانسته است از بزرگ ترين مناطق صنعتي جهان باشد. کالاهاي صنعتي کشورهاي چون آلمان، انگلستان و فرانسه به سراسر جهان صادر مي شود.
کشاورزي تقريباً در همه جاي اروپا رايج است و با استفاده از ماشين آلات مدرن و شيوه هاي علمي صورت مي گيرد.
در جنوب اروپا، آب و هواي مديترانه اي سبب شده است که در اين منطقه محصولات ويژه اي چون زيتون ، مرکبات و انگور به عمل آيد.
در آن جا، دامداري و دامپروري نيز با شيوه هاي علمي انجام مي شود و ميزان توليد محصولات گوشتي و لبني زياد است. بسياري از فرآورده هاي گوشتي و لبني کشورهايي چون هلند و دانمارک به خارج اروپا صادر مي شود.
صنعت ماهيگيري نيز به سبب دسترسي به درياها و اقيانوس اطلس در اروپا رونق دارد و نروژ از کشورهايي است که در اين صنعت فعاليت چشمگير دارد.
قاره ي اروپا به دليل داشتن مراکز فرهنگي و تاريخي فراوان نظير موزه ها، کليساها و دانشگاه ها، مورد توجه گردشگران است. جاذبه هاي طبيعي سواحل آفتابي طولاني در مديترانه، ورزشگاه هاي زمستاني در کوه هاي آلپ و بالاخره، داشتن مراکز خريد و فروشگاه هاي بزرگ، پيوسته مورد بازديد جهان گردان سراسر دنيا قرار مي گيرد. اسپانيا، ايتاليا، فرانسه از جمله کشورهايي هستند که از طريق ورود جهان گردان درآمدهاي بسيار زيادي کسب مي کنند.

 

 

 

 



دو شنبه 18 ارديبهشت 1391برچسب:, :: 18:13 ::  نويسنده : علی رضا

 

               

 

قلمرو مشترک المنافع استرالیا:(Commonwealth of Australia) کشوری است در نیم کره ی جنوبی. این کشور با ۷٬۶۸۶٬۸۵۰ کیلومتر مربع وسعت، ششمین کشور وسیع دنیا و بیش از ۶/۴ برابر بزرگ‌تر از ایران است که تنها جمعیتی در حدود 21 میلیون نفر دارد. استرالیا یکی از قلمروهای مشترک المنافع است و در سال ۱۹۰۱ از بریتانیای کبیر استقلال یافته‌ است. پایتخت استرالیا شهر کانبرا(canberra)است، شهری که در آن مجلس کشور و خانهٔ فرماندار کل قرار دارد.
این کشور دارای مرز خاکی با کشور دیگری نیست و دور آنرا از شرق اقیانوس آرام، از غرب اقیانوس هند، از جنوب اقیانوس منجمد جنوبی و از شمال چندین دریاچه و خلیج در بر گرفته است.

 

 

 

 

 

 

 

موقعیت استرالیا و اقیانوسیه :

قاره ی استرالیا جزیره ی بسیار پهناوری است که بین آب های اقیانوس آرام و هند قرار گرفته است و در نیمکره ی جنوبی زمین واقع است.

درمشرق استرالیا در آب های اقیانوس آرام جزایر بسیاری به صورت پراکنده وجود دارد که به آنها «اقیانوسیه» می گویند. تعداد این جزایر به 20 تا 30 هزار می رسد.

یکی از جزایر مهم اقیانوسیه کشور نیوزیلند (زلاندنو) است که از دو جزیره ی بزرگ اصلی و تعدادی جزایر کوچک تشکیل شده است.

 

 

ناهمواریهای استرالیا :

به نقشه زیر با دقت توجه کنید. اسامی و محل هر یک از پدیده های جغرافیایی آن را به خاطر بسپارید.

 

 

ناهمواریهای نیوزیلند:

به نقشه ی ناهمواریهای نیوزیلند توجه کنید. نیوزیلند به طور کلی کوهستانی است و رشته کوه های آلپ جنوبی در این جزایر مشاهده می شود.

 

 

آب و هوا و پوشش گیاهی و جانوری:

استرالیا کم باران و گرم است. قسمت پهناوری از نواحی مرکزی این قاره بیابان های خشک و غیر قابل کشت است.

اما سواحل شمالی دارای آب و هوای گرم و مرطوب و ناحیه جنگلهای انبوه سواحل جنوب شرقی از آب و هوای معتدل برخوردار است .

چون نیوزیلند در اقیانوس آرام و در منطقه معتدل جنوبی واقع شده است، آب و هوای معتدل و مرطوب اقیانوسی دارد ولی سایر جزایر اقیانوسیه به طور کلی گرم و مرطوبند و به سبب بارندگی زیاد قسمت اعظم این جزایر را پوشش گیاهی متراکم جنگل و علفزار پوشانده است.

جدایی قاره ی استرالیا و جزایر اقیانوسیه از سایر قاره های جهان باعث پیدایش حیوانات و گیاهان خاصی در این قاره شده است که در سایر قاره های جهان کمتر یافت می شود از جمله حیواناتی مثل کانگورو و کوالا و گیاهان چون درخت اکالیپتوس .

 

 

 

 

 

 

 

جمعیت

 

 

 

 

جمعیت کنونی استرالیا بیش از ۸/۲۰ میلیون نفر است و با تراکم نسبی ۶/۲ نفر در هر کیلومتر مربع، یکی از پایین‌ترین ارقام میزان تراکم در جهان را دارا می‌باشد. کرانه جنوب شرق این کشور تراکم جمعیتی بیشتری نسبت به سایر نقاط دارد. یک سوم جمعیت کشور در ایالت نیو ساوت ولز و یک چهارم دیگر در ایالت ویکتوریا به سر می‌برند. میانگین نرخ رشد جمعیت در سال ۳/۱ است و تقریباً در هر دو دقیقه یک نوزاد جدید در این کشور متولد می‌شود. بومیان استرالیا حدود نیم میلیون نفر تخمین زده شده‌اند که دو و نیم درصد جمعیت کل کشور را تشکیل می‌دهند .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



دو شنبه 18 ارديبهشت 1391برچسب:, :: 17:46 ::  نويسنده : علی رضا